KRYDDERURTE FRØ

 

Læs dyrknings vejledningen under hvert produkt.


{{amount}}

Krydderurte frø

I Susannes Blomster Cafe er det de planter hvor den spiselige del gror over jorden i form af blade eller frø. Salat finder du i kategorien - Grøntsags frø.

 

Krydderurter er ikke svære at dyrke. De fleste passer sig selv, hvis de får det rette sted at udvikle sig på, og de rette mængder af gødning og vand.

 

Mange havedyrkere er startet med at dyrke krydderurter, netop fordi det er nemme planter, som har mange anvendelses muligheder, og det giver følelse af succes ud i havedyrkning.

 

Hvis du er nybegynder i havedyrkning, eller ikke har så meget jord at dyrke på, er det en rigtig god ide med et krydderurt bed. Du kan få meget mad, og mange fine buketter fra et eller to højbede med krydderurter. Der kan dog være stor risiko for at du begynder at sløjfe din kæmpe græsplæne, som godt nok er flot og grøn, men ikke er til meget andet end at slå hver tiende dag i foråret, sommeren og efteråret, fordi du bare vil have mere af det hjemmedyrket, fordi det bare smager godt.

 

Nogle krydderurter er flerårige, og kan vokse samme sted mange år i træk. Andre skal sås hvert år.

 

Rigtig mange krydderurter er flotte i blomstring, og kan bruges som duftbuketter, eller kombineres i buketter med sommerblomster og stauder.

 

Krydderurtebede i blomstring tiltrækker også masser af insekter, hvilket er en rigtig god ting for øko systemet i din have.

 

Under nogle af produkterne kan du læse hvad jeg selv bruger de enkelte krydderurter til. Her kan du også læse hvordan og under hvilke betingelser de vil gro bedst.

 

Du kan også finde både spiselige sommerblomster og stauder i denne kategori. Mange sommerblomster er lækre i salater, og flere stauder kan høstes og bruges i din helt egen personlige urte te.