Udsolgt
Chrysantemum parthenium ’Plena’ - Matrem m. fyldte blomster - frø

Chrysantemum parthenium ’Plena’ - Matrem m. fyldte blomster - frø

Produktet er udsolgt.

18,00 DKK

Denne sort af Matrem - Chrysantemum parthenium 'Plena' er meget køn på grund af de fyldte blomster, der minder om små knapper.

Den kan blive op til 70 cm høj, og vil gerne have lidt støtte, da den ellers vælter.

 

 

 

Matrem stammer oprindeligt fra Kaukasus, men er spredt i hele Europa. . Blomsterne er særdeles velegnede i buketter, og har en dejlig duft af kamille.
 
Matrem er kendt som en lægeurt på grund af dens medicinske egenskaber. Matrem har før i tiden været anvendt medicinsk mod hovedpine, mavesmerter, menstruations smerter, og mod feber. I dag bruges Matrem i naturmedicin, fortrinsvis mod hovedpine.

De små unge blade tørres og blandes i andre te-urter, eller drikkes alene. Det kan dog anbefales at blande bladene af Matrem med f.eks. mynteblade, da Matrem har en let bitter smag.


Dyrkning af Matrem.


Frøene sås på friland fra april, og passer så at sige sig selv. Flyt rundt på de små frøplanter hvis du har sået for tæt.
Alternativt kan du forspire i lun vinduskarm fra marts. De små frø sås oven på jorden i bakker, og frøene trykkes let ned i den fugtige jordoverflade. Drys med et meget fint lag sigtet priklejord. Efter spiring, flyttes de små planter til et lidt køligere sted, eventuelt i koldt drivhus. Plant ud i haven fra starten af maj. Matrem trives de fleste steder i haven.

Matrem er en to til flerårig staude, også kaldet kortlivet staude. Ved nedklipning lige efter afblomstring vil den komme igen året efter. Fornyelse af planten er dog en god ide, da den kommer til at se lidt træt ud efter et par somre.

Minimum 100 frø