Udsolgt
Coleus - Paletblad MIX- frø

Coleus - Paletblad MIX- frø

Produktet er udsolgt.

20,00 DKK

Coleus - Paletblad.

 

Coleus er en fantastiks prydplante, både i haven om sommeren og inde i enten udestue eller vinduskarme. Bladene minder om brændenælde blade i formen, men med uendelige variationer i forskellige farver og størrelser, samt groform.
De smukke planter kan tilføjes sammenplantninger i krukker eller i blomsterbede.

LÆS BLOG OM FRØSÅNING


Den kan jeg skrive rigtigt meget om. Jeg vil dog forsøge at skrive det du har brug for at vide, hvis du skulle få lyst til at blive medlem af ?klubben af Coleus dyrkere?.

På nettet kan du finde flere Coleus-interesse grupper, hvor du kan bytte dine stiklinge for flere og spændende planter. Start med at så dine egne, og få en unik samling fra frø til at bytte med.

Planten giver dig mulighed for at kombinerer og skabe naturmalerier, som ingen andre planter evner på samme måde.
Dukker der en helt speciel bladkombination op som du falder for, er panten nem at stiklingeformere for flere planter med samme udseende. Du tager blot stiklinger som sættes i vand, disse sætter rødder og så har du en ny plante.

Planterne kan blive meget store i løbet af sommeren. Den tåler ikke frost så jeg kan her anbefale at tage skud af dine favoritter og sætte dem i vand for videre dyrkning i vinteren inden døre, og på denne måde bibeholde dine favoritter til udplantning året efter. Små planter kan tages ind og stilles frostfrit vinteren over.


Dyrkning af Coleus frø.


Frøene er meget små, så bland evt med sand og drys ud på overfladen af fugtig priklejord. Tryk frøene ned i jordoverfladen uden at dække - giv lys for at spirer. Dæk med gennemsigtigt plast eller film. Stilles lunt for spiring. Vand nede fra så de små spirer ikke skades. Plant om når de små planter kan håndteres. Vær opmærksom på at jo mørkere bladene er, jo mere skygge tåler/kræver de. du kan hurtigt se på bladene om de trives, enten i for meget eller for lidt sol.

Minimum 100 frø. NB: frøene kan ikke tælles, så antallet er estimeret!