VALMUE FRØ

Frøsåning

Det nemmeste er, at så valmue-frø på friland. Har du mange frø, kan du blot sprede dem rundt omkring i haven fra helt tidligt forår og frem til midt på sommeren.

 

Har du erfaring i frøsåning, kan du godt forspire valmuefrø i vinduskarmen og plante dem ud, hvor du vil have de skal gro. Denne fremgangsmåde er en fordel, hvis du har få frø, eller du gerne vil have dine blomster skal gro i bestemte bede, fx tone-i-tone-bede.

 

Når du først har valmuer i haven, er det en af de planter som er kommet for at blive.

Læs hvordan du sår valmuer under det enkelte produkt.


Valmuer

Valmuer er et af de seneste tiltag i min have, og jeg tester og afprøver nye sorter hvert år. Jeg elsker de store fyldte et-årige valmuer, og de får lov til at vokse overalt i haven. En have fyldt med valmuer giver et fantastisk indtryk af skønhed og frodighed.

 

Der findes rigtig mange sorter, former og farver, og de er lige smukke alle sammen. Valmuer kunne jeg slet ikke undvære. De svigter aldrig, og det er et imponerende og glædesfyldt syn med store grupper i blandede farver, eller tilpasset i de farver, som du måske har indrettet i din have.

 

Valmuer er indbegrebet af sommer. Blomsterne tiltrækker alverdens insekter og sommerfugle, som får haven til at summe af liv og mangfoldighed. De kræver ikke så meget, hverken pasning, vanding eller opmærksomhed for at gro.

 

Er du til den afslappede have, hvor blomsterne gerne må gro (næsten) hvor de vil, anbefaler jeg valmuer. Hvis du er til det vilde, frodige og farverige look, ser det fantastisk ud med valmuer og digitalis sammen. Som lave planter under disse kan du smide nogle morgenfrue-frø, og så har du et blomsterbed der passer sig selv, og får smilet frem på dine og mange andres læber.

Gå ikke glip af blomstring i en længere periode

Det er ærgerligt, hvis alle valmuer blomstrer og er afblomstrede på samme tidspunkt.

Du kan forlænge blomstringen ved at så frøene forskudt. Så evt. med 2-3 ugers mellemrum. Så allerede frøene fra marts - eller når sneen er væk, og herefter 2-3 gange i løbet af forår og starten af sommeren. Det vil give dig en smuk og frodig have fra tidlig sommer til sensommer.