STAUDER og SOMMERBLOMSTER FRØ

 


Så selv dine blomsterfrø

 


Blomster kan købes over alt, og de koster næsten ingenting. Hvis du har en travl hverdag er det nemt at smide en potte med blomster, eller en buket ned i indkøbskurven sammen med det andet som står på indkøbssedlen. At arrangere en buket i en vase med nyindkøbte blomster kan næsten ikke beskrives med ord, og den glæde retfærdiggør indkøb af afskårne blomster og blomster i potter.

 

Blomster er glæde og livskvalitet, uanset om de er købte, eller det er blomster du har plukket i din egen have.

Da jeg selv er en ivrig blomsterdyrker, er min erfaring den, at de blomster jeg selv har dyrket frem fra frø, giver en helt anden stolthed og glæde end købte.

 

Det skal så også siges, at for at kunne fylde vaser jævnligt med blomster jeg selv har dyrket, så kræver det faktisk at jeg har mange forskellige planter, både sommerblomster, stauder, blomstrende krydderurter og forskellige græsser.

 

Det kræver mod at plukke af de blomster der er i haven, fordi det giver en indre uro når frodighed, farvesammensætning og den design du har arbejdet med i haven, forstyrres af halvt nedklippede planter, har jeg ikke ret?

 

Ovenstående har en enkel løsning. Enten har du en prydhave som du passer, plejer og pudser, hvor du i ny og næ plukker en spinkel buket som ikke forstyrrer helheden, eller du plukker bare løs og lever med, at der ind imellem er et par skalperede planter. Eller du anlægger et plukkebed!

 

Fænomenet ’plukkebed’ hører vi om af og til, men det er ikke noget jeg ser i ret mange haver. Et plukkebed er det bed, som du anlægger udelukkende for at plukke buketter af, og så er du ude over det med ikke rigtig at kunne nænne at plukke af dine blomster.

 

I min nye have her på Fyn er det netop det jeg er i gang med, og mine erfaringer med dette vil jeg gerne dele med dig. Det vil du kunne læse mere om i nærmeste fremtid, enten i min blog eller i de nyhedsbreve, jeg sender rundt.