GERANIUM FRØ

Frøsåning

At så geranie-frø kræver en smule tålmodighed, men er en meget spændende hobby. Tålmodigheden handler om spiretiden. Geranier krydser indbyrdes, og der er ingen garanti for udfaldet. I allerværste fald kan du få en smuk plante som ikke er set magen til, og det er ikke så dårligt endda!


Geranie-frø skal have en periode med kulde for at spire. Du kan så dine frø på mange forskellige måder. Her gælder samme procedure som for akelejefrø.

 

Orker du ikke frøsåning, kan du finde næsten alle de sorter som hjertet kan begære på diverse plantemarkeder der findes rundt om i landet.

 

En generel frøvejledning til frøsåning af geranium kan du finde under det enkelte produkt. Her kan du også læse om den enkelte plantes pasning og pleje, da de forskellige sorter gror bedst under forskellige vilkår.

Bliver du begejstret for geranium og får lyst til at vide mere, kan jeg anbefale, at du læser bogen om Geranium, som er skrevet af Birgitte Husted Bendtsen. Bestiller du via hendes hjemmeside, sendes der fragtfrit. Ellers kan den lånes på biblioteket. Det er rigtig spændende læsning på en dejlig og afslappet måde.

 

LÆS DEN MEST BESØGTE BLOG OM GERANIUM 

 

 


Geranium - Storkenæb

Navnet Geranium stammer fra det græske ord ’geranion ', der betyder trane. På dansk blev navnet for geranium til storkenæb, opkaldt efter frøstanden, der ligner et storkenæb.
Geranium tilhører familien Geraniacea. Der findes i hundredevis af arter i slægten Geranium.

Frøudvalg:

Mit udvalg af sorter er begrænset i år - 2016. Det skyldes et mindre mareridt (for mig).

Da jeg for nylig er flyttet til et hus med stor have på Fyn, som ligger op til store marker, får vi jævnligt besøg af rådyr. Rådyr spiser det meste, også blomsterne på mine elskede Geranium. På grund af dette er frøsamlingen noget mindre end sædvanlig. Hvad jeg lige har tænkt mig at gøre ved det i 2017 er ind til videre uvist! Det kunne være noget i retningen af at, løbe rundt i haven i gummistøvler og morgenkåbe lige ved solopgang, og vifte med arme og ben. Og her vil jeg overlade det til din fantasi og forestilling om hvordan rådyrene vil reagerer .....