Udsolgt
Geranium phaeum 'Samobor' - frø

Geranium phaeum 'Samobor' - frø

Produktet er udsolgt.

25,00 DKK

Geranium phaeum Samobor.

 

Geranium phaeum Samobor får mange små bordeauxrøde blomster i et smukt, storbladet løv. Den gør sig bemærket, og skiller sig ud på grund af det næsten sorte center i bladene og de smukke høstfarver om efteråret. En rigtig god bundække plante. Den er blevet fremhævet som en af de få planer der kan konkurrerer med skvalderkål. Det kan du læse mere om på min blog HER.
Geranium phaeum Samobor bliver ca. 70 cm høj, og blomstrer fra maj til  sensommer.
 

Dyrkning af Geranium phaeum Samobor.


Frø af Geranium phaeum Samobor skal have en periode med kulde for at spirer. Blomstrer andet år fra frøsåning. Så frøene  fra september-april,  i så og priklejord i små potter eller bakker, og dæk frøene. Stil potter/bakker ude, eller i koldt drivhus vinteren over. Stilles potterne ude er det en god ide at dække med blade, fiberdug eller lignende.
 
Frøene også sås inde  fra januar-april. Så frøene af Geranium phaeum ?Samobor? i små potter eller bakker, og stil i grøntsagsskuffe/køleskab i 5-6 uger. Hold jorden fugtig frem til spiring, som kan vare op til 30 dage. Tag frø/bakker ud og lad dem spirer ved almindelig stuetemperatur ? ca 17 grader. Plant de små frøplanter om efterhånden som de vokser til.
 
Plant Geranium phaeum ?Samobor? ud på friland når faren for nattefrost er væk. Plant med 30-40 cm. i mellem hver plante. Geranium phaeum ?Samobor? trives både sol og skygge i en almindelig fugtigheds bevarende havejord. Geranium phaeum spreder sig med frøsåning. Det kan være en fordel at pille de visne blomster stande væk efter afblomstring, for at undgå at den bliver for invasiv.
 
Minimum 15 frø.