Udsolgt
Geranium renardii - frø

Geranium renardii - frø

Produktet er udsolgt.

25,00 DKK

Geranium renardii.

Geranium renardii stammer fra Kaukasus. I Danmark er det en fuld vinter hårdfør staude. Renardii er en lav tørketålende Geranium.

Geranium renardii får store lyslilla blomster med mørkelilla årer i et meget smukt lavt løv. Bladene syner grågrønnne på grund af den fine behåring på oversiden. Geranium renardii bliver ca. 30 cm høj. Blomstrer maj-juni.
 

Dyrkning af Geranium renardii


Frø af Geranium renardii skal have en periode med kulde for at spire. Blomstrer andet år fra frøsåning. Så frøene af Geranium renardii fra september-april, i så- og priklejord i små potter eller bakker, og dæk frøene. Stil potter/bakker ude, eller i koldt drivhus vinteren over. Stilles potterne ude, er det en god ide at dække med blade, fiberdug eller lignende.
 
Frøene kan også sås inde fra januar-april. Så frøene af Geranium renardii i små potter eller bakker, og stil i grøntsagsskuffe/køleskab i 5-6 uger. Hold jorden fugtig frem til spiring, som kan vare op til 30 dage. Tag frø/bakker ud og lad dem spire ved almindelig stuetemperatur – ca. 17 grader. Plant de små frøplanter om efterhånden som de vokser til.
 
Plant Geranium renardii ud på friland, når faren for nattefrost er væk. Plant med 30-40 cm. imellem hver plante. Geranium renardii trives bedst fuld sol  i en veldrænet havejord. Geranium renardii spreder sig med frøsåning. Det kan være en fordel at pille de visne blomsterstande væk efter afblomstring for at undgå, at den bliver for invasiv.
 
Minimum 10 frø