Geranium sylvaticum 'Immaculée' - frø

Geranium sylvaticum 'Immaculée' - frø

25,00 DKK

Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’

Geranium sylvaticum er en skov Geranium. Den stammer oprindeligt fra det nordlige Tyrkiet. I Danmark er det en fuld vinterhårdfør staude.
 
Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ får helt hvide blomster i et meget smukt storbladet løv. 

stk.

Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ bliver ca. 60 cm høj. Blomstrer maj/juni og igen i august ved tilbageskæring.
 

Dyrkning af Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’


Frø af Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ skal have en periode med kulde for at spire. Blomstrer andet år fra frøsåning. Så frøene af Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ fra september-april, i så og priklejord i små potter eller bakker og dæk frøene. Stil potter/bakker ude, eller i koldt drivhus vinteren over. Stilles potterne ude er det en god ide at dække med blade, fiberdug eller lignende.
 
Frøene også sås inde fra januar-april. Så frøene af Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ i små potter eller bakker, og stil i grøntsagsskuffe/køleskab i 5-6 uger. Hold jorden fugtig frem til spiring, som kan vare op til 30 dage. Tag frø/bakker ud og lad dem spirer ved almindelig stuetemperatur – ca 17 grader. Plant de små frøplanter om efterhånden som de vokser til.
 
Plant Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ ud på friland når faren for nattefrost er væk. Plant med 30-40 cm. i mellem hver plante. Geranium sylvaticum ‘Immaculeé’ trives sol  til halvskygge i almindelig fugtighedsbevarende havejord. Geranium sylvaticum spreder sig med frøsåning. Det kan være en fordel at pille de visne blomsterstande væk efter afblomstring, for at undgå at den bliver for invasiv.
 
Minimum 12 frø.