Cosmos bipinnatus - Versailles Carmine - Stolt kavaler - Frø

Cosmos bipinnatus - Versailles Carmine - Stolt kavaler - Frø

23,00 DKK

Stolt kavaler store smukke carminrøde blomster. Smuk i både buketter og blomsterbede.

Stolt Kavaller  blomstrer til langt ind i efteråret, og gør en blomsterhave frodig og levende, med de store blomster der er velbesøgt af alverdens insekter. Og så er den så fantastisk at binde smukke buketter med.

Bliver op til 100 cm høj. trives i fuld sol i en almindelig havejord.

stk.

Dyrkning af Cosmos bipinnatus

 
Cosmos bipinnatus er nem at så. Frø af Cosmos bipinnatus skal dækkes for at spire. Forspir frø i lun vinduskarm fra marts/april, eller i koldt drivhus fra april. Spiringstiden er ca 6-10 dage. Plant de små planter om i større potter efterhånden som de vokser til, og plant ud på friland med ca. 30 cm i mellem hver plante i løbet af maj, når luft og jord er forårslun.


På friland sås Cosmos bipinnatus fra maj måned. Er vi så heldige at vi har tidligt forår, kan de sås fra sidst i april. Hold jorden fugtig og tynd ud i de små planter hvis du har sået for tæt. Cosmos bipinnatus blomstrer i juli måned. Pluk jævnligt til buketter,eller fjern de visne blomster hoveder, da det forlænger blomstringen. Cosmos bipinnatus trives bedst i fuld sol i en almindelig god havejord. I en overgødet havejord vil Cosmos bipinnatus sætte en masse bladgrønt og meget få blomster. Vand kun Cosmos bipinnatus i meget tørre perioder i sommeren.
Hvis du ønsker en busket vækst, skal du knibe toppen af den lille frøplante. Knib toppen efter 2. til 3. bladpar.

 

Du kan med fordel dyppe de afskårene stilke i kogende vand i ca. 20 sekunder. Det vil forlænge holdbarheden i vaser.

 

Bliver op til 100 cm høj. trives i fuld sol i en almindelig havejord.

Minimum 40 frø