Oenothera biennis – Natlys - frø

Oenothera biennis – Natlys - frø

20,00 DKK

Mange har beundret de smukke gule blomster som er svagt selvlysende når de folder sig ud kl. 20.00 om aftenen. 

Senere på sommeren vil nogle af blomsterne åbne sig tidlig morgenen, men ikke afgive duft før hen under aften.

 

Minimum 50 frø

stk.

Oenothera biennis  Natlys.

I Danmark er Natlys kendt som Klokken 8 Blomst og den er en af de mange velduftende stauder som dyrkers på grund af den søde duft den udsender ved skumrings tid. 

 

 I det 17. århundrede blev Natlys - Oenothera biennis kaldt "Kongens universalmiddel ". Den var anset som et universalmiddel til behandling af flere lidelser.
 Hele planten er spiselig. Bladene kan tilberedes som salat eller spinat, og rødderne kan koges og spises på samme måde som kartofler, pastinak, eller skorzonerrod. Blomsterne kan også bruges i salat, eller som pynt på kager og desserter.

 

I naturmedicin bruges blade og stængler til behandling af mave-tarmlidelse. Frøene anvendes til fremstilling af natlys olie som blandt andet bruges i hostesaft. Te der er lavet på udtræk af rødderne, frisk eller tørret, bruges også ved lavt stofskifte som slankemiddel, og mod forhøjet kolesterol.
 

Dyrkning af Oenothera biennis  Natlys.

Så frøene i juli eller september. Frøen kan sås med let hånd på friland, eller i potter/kasser i koldt drivhus. Frøsåning i det sene forår eller tidligt efterår vil blomstrer året efter.
Juli såede planter plantes ud på friland i sensommeren.
September såede planter opbevares beskyttet vinteren over, og plantes ud tidligt forår.
Frøene skal have lys for at sirer, og sås der i potter skal du holde dem fugtige. Spiringen tager fra 15-30 dage. Plant om efterhånden som planterne vokser til. Plant ud på friland, med 25-30 cm. afstand i mellem hver plante, i en almindelig og god havejord i sol til halvskygge. Vand i tørre perioder.
 
Skær afblomstret Natlys tilbage i det tidlige forår for ny blomstring.
 
Oenothera biennis  Natlys bliver 60-120 cm høj.
Blomstrer fra tidlig forår frem til slutningen af sommeren.
 

Kunder der har købt dette produkt har også købt