Cerinthe major purpurascens 'Kiwi Blue' - Stor Voksblomst - frø

Cerinthe major purpurascens 'Kiwi Blue' - Stor Voksblomst - frø

25,00 DKK


Cerinthe major purpurascens 'Kiwi blue'

Cerinthe major purpuracens Kiwi blue dyrkes i Danmark som en et årig sommerblomst der kan blive op til 60 cm høj.

Cerinthe major purpuracens er petroliums grøn med lyse aftegninger. I køligt efterårs vejr bliver de øverset kronblade meget mørke i farven. Den er smuk som krontrast i blomster buketter. 

Minimum 12 frø.


stk.

Cerinthe major purpuracens er oprindeligt fra Middelhavsområdet. Navnet Cerinthe stammer fra det græske ord "keros" - der betyder voks, og "anthos", der betyder blomst. Planten blev betragtet som en vigtig nektarkilde for honningbier, blandt andet fordi man dengang troede, at bierne fik voksen fra blomsterne.

Den smukke Cerinthe major purpuracens Kiwi Blue er blevet en meget populær plante i haven. Årsagen er alle de egenskaber denne smukke plante besidder. Det er en helt fantastisk prydplante, med klokkelignende mørkelilla blomster. Bi-avlere priser sig lykkelige over at, den er ved at være så udbredet, for den producerer masser af nektar, og besøges flittigt af sværme af honningbier.

Dyrkning af Cerinthe major purpuracens
I Danmark skal frø af Cerinthe major purpuracens sås hvert år. Frøene kan sås på friland fra sidst i april, eller forspires i lun vinduskarm fra marts, for tidlig blomstring.

Forspiring er at foretrække i Danmark, da planterne gerne vil have en del varme for at udvikle sig optimalt, med masser af blomster til at plukke af. Frø af Cerinthe major purpuracens skal dækkes, og spiringstiden er ca. 5-10 dage. Plant ud i haven med 15 cm mellem hver plante, når risiko for nattefrost er ovre. Cerinthe major purpuracens er tørketålende og trives i fuld sol til halvskygge i en almindelig velgødet havejord.

Nip første blomstring væk for mere forgrenede planter.
 

Kunder der har købt dette produkt har også købt