Tilbud
Callistephus chinensis - Stråleasters MIX - frø

Callistephus chinensis - Stråleasters MIX - frø

15,00 DKK 22,00 DKK

Stråleasters får store blomster hoveder i blandede farver. Den er meget smuk buketter, og har en lang holdbarhed i vaser. 

Asters blomstrer i sensommeren, og er derfor en skøn blomst at dyrke, da det er en af de sidste der takker i det sene efterår.
Kronbladene på Callistephus chinensis er spiselige, og kan anvendes i salater og som pynt på kager og desserter.

 

stk.

Callistephus chinensis er en etårig sommerblomst som oprindeligt stammer fra Japan og Kina, hvor den vokser vildt.  I Japan er Callistephus chinensis en af de vigtigste blomster i den traditionelle japanske blomsterbinding. Callistephus chinensis er også meget brugt i sydindien, hvor de afskårne blomster bruges i religiøse ceremonier.
Callistephus chinenses kendes også som Kina Asters, eller Sommer Asters og er en populær prydplante i de danske haver.


Dyrkning af Callistephus chinensis


For succes med Aster kræves der forspiring i løbet af marts/april, da den har lang udviklingstid fra frø til blomst. Fra du sår frøene af Callistephus chinensis til spiring, går der ca. 5 dage. Stil småplanterne lyst og ikke for varmt efter spiringen. Plant om i individuelle potter eller dybe kasser, efterhånden som de vokser. Plant Callistephus chinensis ud på friland fra midt i maj, med ca. 25 cm. i mellem hver plante. Callistephus chinenses trives bedst i fuld sol i en velgødet og fugtighedsbevarende havejord. Vand i tørre perioder og pluk jævnligt, eller fjern visne blomsterhoveder. Dette vil forlænge blomstringsperioden. Callistephus chinensis blomstrer fra juli/august til langt ind i efteråret. Bliver ca. 50-60 cm høj.

Minimum 50 frø