Udsolgt
Cosmos bipinnatus - Candystripe - Stolt kavaler- frø

Cosmos bipinnatus - Candystripe - Stolt kavaler- frø

Produktet er udsolgt.

25,00 DKK

Cosmos bipinnatus Candystripe - Stolt kavaler.

Får smukke blomste i hvide, lyserøde og lyselilla farver. Kronbladene variere fra blomst til blomst, og de flerfarvede blomster minder en del om slik, og er ualmindelig indstagende og smukke.

Cosmos bipinnatus er en god bi og insektplante, meget yndig og romantisk til buketter, specielt på grund af det fine og lette løv og de store blomster.

Cosmos bipinnatus stammer oprindeligt fra Mexico i Sydamerika. De spanske munke dyrkede kosmos i deres klosterhaver i Mexico. På grund af de jævnt fordelte kronblade blev blomsten døbt "Cosmos", som stammer fra det græske ord "kosmos", som betyder harmoni eller afbalanceret univers. Artens navn er fra det latinske ord "bipinnatus", som betyder "to gange finnede".

 

Dyrkning af Cosmos bipinnatus

 
Cosmos bipinnatus er nem at så. Frø af Cosmos bipinnatus skal dækkes for at spire. Forspir frø i lun vinduskarm fra marts/april eller i et koldt drivhus fra april. Spiringstiden er ca. 6-10 dage. Plant de små planter om i større potter efterhånden som de gror til. Plant ud på friland med ca. 30 cm imellem hver plante, i løbet af maj, når luft og jord er forårslun.
På friland sås Cosmos bipinnatus fra maj måned. Er vi så heldige, at vi har tidligt forår, kan de sås fra sidst i april. Hold jorden fugtig og tynd ud i de små planter, hvis du har sået for tæt. Cosmos bipinnatus blomstrer i juli måned. Pluk jævnligt til buketter eller fjern de visne blomsterhoveder, da det vil forlænge blomstringen.

Cosmos bipinnatus trives bedst i fuld sol i en almindelig god havejord. I en overgødet havejord vil Cosmos bipinnatus sætte en masse bladgrønt og meget få blomster.

Vand kun Cosmos bipinnatus i meget tørre perioder i sommeren.
Hvis du ønsker en mere budsket vækst, kan du knibe toppen af frøplanterne, når de er små. Knib toppen efter 2. til 3. bladpar.

 

Minimum 40 frø

Kunder der har købt dette produkt har også købt