Udsolgt
Cosmos bipinnatus Antiquity – Stolt Kavaler - frø

Cosmos bipinnatus Antiquity – Stolt Kavaler - frø

Produktet er udsolgt.

25,00 DKK

Cosmos bipinnatus er en dejlig nem sommerblomst. Cosmos bipinnatus "Antiquity" blomstrer med de smukkeste støvede rosafarvede blomster

Cosmos bipinnatus stammer oprindeligt fra Mexico i Sydamerika. De spanske munke dyrkede kosmos i deres klosterhaver i Mexico. På grund af de jævnt fordelte kronblade blev blomsten døbt "Cosmos", som stammer fra det græske ord ? kosmos, som står for harmoni eller afbalanceret univers.

 

Dyrkning af Cosmos bipinnatus

 
Cosmos bipinnatus er nem at så. Frøene skal dækkes for at spire. Forspir frø i lun vinduskarm fra marts/april, eller i koldt drivhus fra april. Spiringstiden er ca. 6-10 dage. Plant de små planter om i større potter, efterhånden som de gror til og plant ud på friland med ca. 30 cm i mellem hver plante i løbet af maj, når luft og jord er forårslun.
På friland sås Cosmos bipinnatus fra maj måned. Hold jorden fugtig og tynd ud i de små planter, hvis du har sået for tæt. Blomstrer i juli måned. Pluk jævnligt til buketter, eller fjern de visne blomsterhoveder, da det vil forlænge blomstringen. Trives bedst i fuld sol i en almindelig god havejord. I en overgødet havejord vil Cosmos sætte en masse bladgrønt, men meget få blomster. Vand kun i meget tørre perioder i sommeren.

Hvis du ønsker en busket vækst, skal du knibe toppen af de små frøplanter. Knib toppen efter 2. til 3. bladpar. Planten kan blive op til 60 cm høj.

Du kan med fordel dyppe de afskårne stilke i kogende vand i ca. 20 sekunder. Det forlænger holdbarheden i vaser.

 

Minimum 40 frø.

Kunder der har købt dette produkt har også købt