Cosmos bipinnatus  Double Click Snowpuff – Stolt Kavaler - frø

Cosmos bipinnatus Double Click Snowpuff – Stolt Kavaler - frø

26,00 DKK

Stolt Kavaler - Double Click Snowpuff

Cosmos bipinnatus stammer oprindeligt fra Mexico i Sydamerika. De spanske munke dyrkede kosmos i deres klosterhaver i Mexico. På grund af de jævnt fordelte kronblade blev blomsten døbt "Cosmos", som stammer fra det græske ord ? kosmos, som står for harmoni eller afbalanceret univers. Artens navn er fra det latinske ord bipinnatus, som betyder "to gange finnede".

Double Click Snowpuff  er endnu en smuk fyldt Cosmos med helt hvide blomster og et gult øje i centeret af de store fyldte blomster.

Fantastisk i sommerhaven, specielt i solskin, hvor man nærmest bliver blændet af den hvide renhed. En sommerblomst der er eftertragtet af mange gode grunde.

 

Den er god bi- og insektplante. Cosmos bipinnatus er smuk til buketter, specielt pga. det fine og lette løv og de romantiske hvide blomster.
Du kan med fordel dyppe de afskårne stilke i kogende vand i ca. 20 sekunder. Det vil forlænge holdbarheden i vaser. 

 

stk.

Dyrkning af Cosmos bipinnatus 
 
Cosmos bipinnatus er nem at så. Frøene skal dækkes for at spire. Forspir frøene i lun vinduskarm fra marts/april eller i et koldt drivhus fra april måned. Spiringstiden er ca. 6-10 dage. Plant de små planter om i større potter efterhånden som de vokser til. Plant ud på friland med ca. 30 cm imellem hver plante i løbet af maj, når luften og jorden er forårslun.
På friland sås Cosmos bipinnatus fra maj måned. Er vi så heldige, at vi har tidligt forår, kan de sås fra sidst i april. Hold jorden fugtig og tynd ud i de små planter, hvis du har sået for tæt. Cosmos bipinnatus blomstrer i juli måned.

Pluk jævnligt til buketter eller fjern de visne blomsterhoveder, da det forlænger blomstringen. Cosmos bipinnatus trives bedst i fuld sol i en almindelig god havejord. I en overgødet havejord vil Cosmos bipinnatus sætte en masse bladgrønt og meget få blomster.

Vand kun i meget tørre perioder.
Hvis du ønsker en mere busket vækst, skal du knibe toppen af frøplanterne, mens de er små. Knib toppen efter 2. til 3. bladpar. Planten kan blive op til 100 cm høj.
 
Minimum 30 frø
 

Kunder der har købt dette produkt har også købt