Radise Saxa 2
Radiser må ikke glemmes bare fordi den er almindelig og kan købes kedelig og slatten i supermarkedet! Den smager aller bedst ny- opgravet - fra jord til bord!
Dyrk denne runde og velsmagende radise fra det tidlige forår og med jævne mellemrum sommeren igennem. Brug radiser i wok, lynstegte, i salater eller bare friske og nyvaskede med lidt salt til frokosten og madpakken.
Radiser er rig på C vitamin og protein, så den er værd at dyrke og indtage sommeren igennem. Har du drivhus kan du så meget tidligt - fra midt i marts og til langt ind i efteråret. Du kan også lade nogle af radiserne stå indtil de går i blomst. Spis blomsterne i salat, eller endnu bedre høst dine egne frø, som både kan bruges til spirer og holde dig selv med radisefrø flere år frem.
Dyrkning af radiser.
Det nemt. Bredså, eller så på en måde så du ikke skal tynde så meget ud imellem de enkelte små planter. Hold jorden fugtig gennem hele væksten for at undgå indtørrede og kedelige radiser. Høst jævnligt så du ikke får meget stærke, træede og uspiselige radiser. Dæk evt med net midt på sommeren, da det er en yndet plante for kål sommerfuglen og dens larver.
Minimum 100 frø