Helianthus annuus MIX - frø

Helianthus annuus MIX - frø

25,00 DKK


Solsikke mix er robuste et årige sommerblomster der bliver 60-120 cm høj. De smukke blomster lyser godt op i sommerhaven, og blomstre over en lang periode fra sommer til efterår.

Blandingen indeholder variable farver og højder fra helt citrongule til glødende røde og bordeaux farvede blomsterhoveder.

Brug evt denne blanding til at høste stilke til vaser. Plant med 15 cm mellem hver plante. Så frøene over 2-3 gange sommeren over, for at strække din høst til vaser.

Minimum 30 frø.


stk.

Det latinske navn for solsikke er Helianthus annuus. Navnet stammer fra det græske ord "helios" som betyder sol, og "anthos", som tilsammen betyder solblomst.
Helianthus annuus stammer fra Sydamerika og repræsenterede solen som blev tilbedt af Aztekerne. Helianthus annuus blev bragt til Europa i slutningen af det 16. århundrede af spanierne. 

I dag dyrkes Helianthus annuus i det meste af verden.
 
Pluk blomsterne om morgenen lige efter de har åbnet sig, men efter morgenduggen er forsvundet. Fjern de nederste blade. Sæt blomsterne i en spand med vand og lad dem stå køligt nogle timer, inden du arrangerer dem i vaser. Skift vandet dagligt. På denne måde kan du have solsikker i dine vaser i op til 10 dage.


Dyrkning af solsikke


Solsikke er nem at dyrke. Frø kan forspires i lun vindueskarm fra marts. Spiringen tager op til 10 dage. Fra frøsåning til blomstring går der ca. 60 dage. Efter spiring stilles de små frøplanter lyst og køligt (15-18 grader) Plant de forspirede planter ud i fuld sol fra midt i maj, i almindelig god havejord, med ca. 40 cm. i mellem hver plante.
Frø sås på friland fra starten af maj. Vær opmærksom på, at snegle holder meget af de små og friske kimplanter. Det kan derfor være en fordel at forspire og plante ud, når planten er 10-15 cm og derfor er knap så indbydende at gå om bord i for sneglene!
 
 

Kunder der har købt dette produkt har også købt