Cosmos bipinnatus  Double Click Cranberries. Stolt Kavaler - frø

Cosmos bipinnatus Double Click Cranberries. Stolt Kavaler - frø

26,00 DKK

Stolt Kavaler - Double Click Cranberries

Double Click Cranberries  er en flot og dramatisk fyldt sommerblomster i en mørke tranebærrøde farver. Farven vil give flot kontrast og liv i både buketter og bede.

Den er også en god bi og insektplante. Cosmos bipinnatus er smuk til buketter, specielt på grund af det fine og lette løv og de romantiske fyldte blomster.
Du kan med fordel dyppe de afskårne stilke i kogende vand i ca. 20 sekunder. Det vil forlænge holdbarheden i vaser.

stk.

Dyrkning af Cosmos bipinnatus 

 

Cosmos bipinnatus stammer oprindeligt fra Mexico i Sydamerika. De spanske munke dyrkede kosmos i deres klosterhaver i Mexico. Pga. de jævnt fordelte kronblade blev blomsten døbt "Cosmos", som stammer fra det græske ord kosmos, som står for harmoni eller afbalanceret univers. Artens navn er fra det latinske ord  bipinnatus, som betyder "to gange finnede".
 
Cosmos bipinnatus er nem at så. Frøene skal dækkes for at spire. Forspir frø i lun vinduskarm fra marts/april eller i et koldt drivhus fra april måned. Spiringstiden er ca. 6-10 dage. Plant de små planter om i større potter efterhånden som de gror til. Plant ud på friland med ca. 30 cm imellem hver plante, i løbet af maj, når luften og jorden er forårslun.
På friland sås Cosmos bipinnatus fra maj måned. Er vi så heldige, at vi har tidligt forår, kan de sås fra sidst i april. Hold jorden fugtig og tynd ud i de små planter, hvis du har sået for tæt. Cosmos bipinnatus blomstrer i juli måned.

Pluk jævnligt til buketter eller fjern de visne blomsterhoveder, da det forlænger blomstringen. Cosmos bipinnatus trives bedst i fuld sol i en almindelig god havejord. I en overgødet havejord vil Cosmos bipinnatus sætte en masse bladgrønt og meget få blomster.

Vand kun i meget tørre perioder i sommeren.
Hvis du ønsker en mere busket vækst, skal du knibe toppen af frøplanterne, mens de er små. Knib toppen efter 2. til 3. bladpar. Planten kan blive op til 100 cm høj.
 
Minimum 30 frø
 

Kunder der har købt dette produkt har også købt